Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2008 19:55 - Време на безвремие в търсене на нещо
Автор: piccola Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3078 Коментари: 7 Гласове:
0



Пози, преструвки, лицемерие, шепнене, криене, спотайване, егоизъм, нападателност, променливи настроения, рефлектиращи негативно върху околните, непровокирана заядливост, грубост, завист, обиди, подмазване, хитруване...

Ежедневие от което няма спасение. Няма обяснение. Поведение, основало човешките и бизнес отношения на ежедневно ниво.

Революция на романтичната душа. Или къде й е мястото в тази хаплива реалност. Обкована от човешките превземки и материални стремежи. Погледнато от птичи поглед, това е реалността в която ще премине живота ни. Шарен, тъжен, сив, професионално реализиран, любовно споделен или разбит, недостатъчен, или достатъчен, доволен или частично щастлив. А може би дори и пълноценен. Който както успее да си го направи, бе казал един другар преди време. Или на принципа всеки сам за себе си. Достатъчно много минути за правене на грешки и за оправянето им. За чертаене на планове и съобразяване с изискванията на обществото, близките и не близките. Стратегии, планове, анализи, модели на поведение, старателно подбирани мъдри мисли, които да напътстват живота ни. Прецизно подредени планове, изпъстрени с детайли от мечти и желания, от приказки и филми, от нежни текстове на песни, от картини и пейзажи, и от чуждият опит.

И ето я онази реалност, носеща гръмкото име Ежедневие. Това, което се случва, докато планираме всичко останало. Докато го оценяваме, докато го преправяме, докато го осмислим, то вече се случва. Доволни или не, живеем в него. и в повечето случаи не е достатъчно.

Достатъчно. Колко всъщност е достатъчно, за да може човек да освободи мислите и желанията си. Да бъде себе си, без да се съобразява с общоприетото поведение. Колко може да търпи всичко това.

Какво се случи с нормалните хора? Тези които не шушукат, когато искат да си кажат нещо. Тези на които не им правят забележка, че са казали нещо, което може да не се хареса на някой друг. Тези, които спокойно изразяват мнение, не съобразявайки се със шефовете и техните уши. Тези, които живеят свободно и се радват на минутите, дори, когато тъжат. Тези, които слушат и чуват, когато им се говори. Тези, които умеят да четат между редовете. Тези, които умеят да рисуват с думи, с четки, с глас, с очи, с ръце, с душа. Тези, които не се притесняват да обичат истински. Тези, които се борят. Тези, които не се страхуват да живеят. Тези, които говорят на глас. Тези, които се смеят от сърце. Шумно и заразително. Тези, които могат да обичат с очи и душа. Тези, които се натъжават от хорската грубост. Тези, които не могат да виреят в света на лицемерието и егоизма. Тези, които не разбират нито подмазването, нито нападателността за стратегически подходи за професионална реализация. Тези, които не виждат лъжата, като значима част в човешките отношения. Тези, които търпеливо чакат промяна у другите. Или може би трябва да се променят самите те, за да успеят да живеят в тази реалност. И да оцелеят.

Тези, които търсят нещо в безвремието на реалността и човешките отношения. Чистотата, неподправеността и хармонията. Съществуваща на друго място в друго време.

 



Тагове:   безвремие,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
1. анонимен - Чистотата във всяко начинание
29.05.2008 20:09
Благодаря за чудесният искрен постинг !
Кога ще прогледнат всички че чесността в живота е предпоставка за успех ! Изкуствените хора правят изкуствени неща ,които се разпадат бързо !Възмозно ли е цял народ да е менте ?
цитирай
2. piccola - хмм,
29.05.2008 20:15
толерира се всичко друго, но не и честността:(

обществото е оставило на заден план елементарните неща, тези от които живота на човек може да бъде толкова по-лек, необременен и пълноценен...
менте?
не бих казала...
но изкривени цености и липса на такива....да
цитирай
3. anallizator - Съвестта ни е единственото вродено ...
31.05.2008 22:39
Съвестта ни е единственото вродено и непроменимо качество,тя е и най-верният съветник и коректив на действията и бездействията ни и мисля, че ако се вслушваме повече в нея ще сме по-добри човеци...е не е нужно всички да сме светци, само да се сещаме за простичкия принцип - "не прави да другия(те) това, което не искаш да ти правят на теб"
Битието (начин на живот,общество,социален статус,материално положение...) определя съзнанието!
А да не забравяме и , че е модерно да си тарикат, ако можеше най-големите пиар и рекламни агенции да популяризират честността и човещинката и да ги превърнат в модерен продукт и модел за подражание....само така май би се променил света към добро!!!
Поздрави за разсъжденията!
цитирай
4. galina1 - Здравей Пикола }}}
03.06.2008 14:51
Отдавна чета това което пишеш и бъди сигурна, че съм прочела всяка една тема която си пуснала. Хората постоянно четем различни постинги и е удоволствие, когато има нещо което е истина. Всеки търси себе си някъде и намира своето място. Всички тези мисли са много точни и реалистични. Поздрав за това!!! Бих била наистина доволна да продължаваш да пишеш, защото на всичкото лицемерие, злоба, недоброкачествени хора които постоянно нитровят живота, има и такива които наистина могта да въдворяд ред, за който буквално си мечтаем. Благодаря ти з атова Пикола!!! И знаеш ли, много искам да ти вярвам. Макар да знам, че сегаа искреността не е качеството на века, то се надявам ти да правиш точно това. Мисля си обаче, че едни такива разсъждения са породени точно от истината. Успех!!!
цитирай
5. anlov - Не е възможно
08.06.2008 11:40
да си поне малко жив, и да не те грабне това, което си написала.
цитирай
6. sis - тези, които са истински!
10.06.2008 10:48
има ги,
и си търсят мястото!

Пикола, понякога и аз са отчайвам, но...винаги имам надежда, че това ще е за кратко и всеки ще си намери мястото в тоя свят. Или в другия.

:):):):):)
цитирай
7. estrella - Има ги
25.06.2008 22:40
Пикола, има ги:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: piccola
Категория: Други
Прочетен: 516106
Постинги: 66
Коментари: 428
Гласове: 10652
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031