Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.08.2008 22:38 - Щом живееш при мен, то тогава аз съм ти господар
Автор: piccola Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3229 Коментари: 6 Гласове:
0



               Едва ли има човек, който някога през живота си да не е попадал в ситуация в която, съдбата да не го е сблъсквала с простак. Т.е. да е бил във връзка с простак, респективно с простачка. Защото само простак може да изрече подобни думи. И само простак може да има подобно отношение и държание към обекта на своята любов. Само простак може да накара другият да се чувства длъжен, благодарен и пр, че живее при половинката си. Визирам хората, които нямат собствен дом, или недвижим имот, закупен със собствени средства и живеят при човека, с когото споделят еднакви или поне подобни емоционални увлечения.

Тази сутрин тази тема нахлу в съзнанието ми още с влизането в офиса. Вместо радостното “добро утро”, което отправям към всички и съответно получавам такъв отговор, гарниран с усмивка на лицата на колегите, обърнали лица към мен, там ме посрещна едно момиче с мълчание. Момиче, тъжно до безобразие, с подпухнали очи. Очи крещящи страх, тъга, болка, обида, сълзи.

Исках да й изкрещя и да я попитам защо? Защо търпи това елементарно същество, което й натяква, че той прави всичко, а тя видиш ли не се прибрала веднага след работа, за да му чисти къщата и да е там, когато той благоволи да се прибере след бира с приятели. Скандал. Обиди. Крясъци. А се познават от години. Нека се поправя. Живеят заедно от мноooго години.

И човек остава с впечатление, че след като са споделяли общ живот толкова години, би трябвало да знаят как да разрешават битовите въпроси, внезапно появилата се ревност, как да постигат консенсус по различни гледни точки, как да се разбират само с поглед и въздишка. Тази романтична и нереалистична моя нагласа, нали.

Обратно по темата. След всичките часове на крясъци , безсъние и скандали, същият този човек, хвърля дрехите й на купчина на пода, и й заявява, че всъщност тя трябвало да си отиде при майка си, която на всичкото отгоре живее в провинцията.

Няма да анализирам нищо. В заключение ще кажа само, че колелото на фортуна се върти и живота на човек се променя за по-малко от 3 секунди. И човек може лесно да изгуби това, което има, изразено в материални неща. А остават хората. Онези най-близките. Онези, които обичат истински.

Мога само да апелирам към простаците, които показват превъзходството си над половинките си и ги правят зависими по такъв  елементарен начин, парадирайки с някаква кутийка от стени, да си я заврат отзад.

А на дамите мога да кажа – има начин. Не търпете такива идиоти. Те никога няма да се променят. Те са хората, които ще ви казват – "дори и в моят дом да живееш, аз пак няма да се съобразявам с теб." И най-страшното е, че наистина го мислят и наистина ще го направят.

 






Тагове:   мен,   господар,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
1. viki11 - Има два аспекта. Единият, че нямаш ...
07.08.2008 23:09
Има два аспекта. Единият, че нямаш подобен опит. Нещата не са толкова романтични.
Вторият, че възпитанието на 90% от мъжете е такова. За съжаление. И сестра ми така е възпитала сина си. А и мъжът й е под всякаква критика. Генетично погледнато.
Искат се много десетилетия упорит труд, за да има и в българия свестни мъже повече от 10%. Търпими поне. И собствената ми майка е изтърпяла много. Аз 3 години търпях. И по-кофти ситуации от това. А като ти лепнат и дете. Или две. Само си мислиш, че можеш сам да гледаш 2 деца. Близки? Ами.......има и такива, които помагат. Аз поне не съм случила на такива. Тяхната помощ е .... меча услуга. Винаги ми влошават положението много силно.
Просто няма добро възпитание на момченцата, мамините мили синченца.
Не бъди сигурна, че и твоят близък най-близък мъж не е същият, както и да ти изглежда сега. Отпускането и сигурността, погледа наоколо, че е пълно с глупави жени, които да ти легнат и да те избършат като се усереш им дава криле на всички "възпитани" силни мъже.
цитирай
2. sis - обвинявате мъжете
08.08.2008 11:55
но и жените са доста виновни за това.
Казваш - много години. Ми аджеба, за толкова много години не трябваше ли да се осефери и да си намери квартира.
Винаги много съм се ядосвала на реплики: "Ти на добър мъж си попаднала" или "Имала си късмет да си намериш тая работа". Няма такива неща.
Вярно, с децата вече е различно. Но пак има подобна логика. Как така се лепва едно или две деца? Както той си слага презерватив, така и аз го изисквам. Точка.
цитирай
3. zero - Добре, че
08.08.2008 16:26
не съм попаднала на такъв Мухъл... нещастие си е това и тъжно.
цитирай
4. ren - -----------
11.08.2008 19:55
аз си падам малко зашамадена, но още по време оно се научих да спазвам само един мой си закон спрямо простаците:
На простака - с просташко, за да те разбере!!
Инак си мисли, че е по-горен от тебе...
това е...
цитирай
5. bamby13 - Дай на простака власт и на слепеца тояга
12.08.2008 10:14
резултата ще е един и същ, ще ти строшат главата.
Това с властта и в емоционален и в чисто политически смисъл...не е необходимо да ходим далеч..
цитирай
6. victoriavselena - харесваш ми
13.08.2008 08:27
опредлено ми харесваш и аз вярвам, че на теб никога не може да ти се случи такава ситуация, защото казват "че умния знае как да излезе от лоша ситуация, но мъдрият няма да влезе в нея." Успех.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: piccola
Категория: Други
Прочетен: 517079
Постинги: 66
Коментари: 428
Гласове: 10652
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930