Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.11.2008 20:02 - Сутрешно
Автор: piccola Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1716 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
           Разглезила съм се. Сутринта се събуждам в пух. Оглеждам се и се чудя къде изчезна прахът от мислите и съзнанието. А да. Неделното почистване. Съвсем бях забравила, че изгонената пепеляшка се върна начумерена вчера. Отново вкъщи. Запретна ръкави и се залови за задълженията си. Така де, в днешният свят на еманципация, всяка работеща жена, си е купила една още по-работеща и от нея пепеляшка.

Понякога й плаща в брой, понякога просто я взема със себе си на пазар. Приятно нали. Да обикаляш магазините с твоята пепеляшка, а после да седнете в jimmy’s и да се потопите в пяната на шоколадово сметанова еуфория, гарнирана с майсторски нарязани парченца плодове. По-добре да ги бяха разкъсали. Но щеше да се изгуби кулинарният ефект на визуално възприятие. И говорите за мъже. Теб те разочароват, а нея я възбуждат. Да. Възбуждат я точно тези, които са изнервили теб. Възбуда в нервността. Задъхана престореност. Разговорът вече е скучен. Темата е скучна. Банална. Изтъркана. Изговорена. С другите.

Пита те защо си толкова детайлна. Изискваща. Нервна. Настъпателна. Адекватна. Логична.

Поглеждаш я учудено, усмихваш й се и я повеждаш към твоята градина.

Градината, сгушена сред олющените сгради, старите дървета, купчините жълто червени листа, захвърлените метли и угарките от недопушени фасове. Там под стряхата на къща от 1936. Там на метри от тротоара. Там, под старата липа, целуваща вековният бор. Градината, където виното е ледено, музиката оглушителна, въздухът лютив и омагьосващ, а очите разкъсващи. Водиш я там, където колекцията от цветове на човешки очи те кара да настръхнеш. Колекция на цветове и страхове.

Танцуваш около себе си, около нея, около него и пак около себе си. Чашата с вино остава недокосната. Пълна. Ледената течност целува нежно разтапящите се бучки лед и бавно се изпарява. Сякаш никога не я е имало. За да остане пълна. Виждаш само мазни следи по стъклото. Следи от топящият се лед. Студено. Изпотено. Очакващо. Единственото, което искаш да направиш е да оставиш следа върху изпотеното, студено стъкло.. Първична девственост, откраднала мечтите, будеща агресия.

Танцуваш около нея и колкото повече я доближаваш, толкова по-далечна става.

Твоят пух. И твоят прах. След неделното почистване.







Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
1. viki11 - О, да, в банята стават хубави снимки ...
17.11.2008 22:19
О, да, в банята стават хубави снимки :).

Тежък клип. Някакви проблеми?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: piccola
Категория: Други
Прочетен: 515871
Постинги: 66
Коментари: 428
Гласове: 10652
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031