Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.12.2008 20:10 - Клетвата - път
Автор: piccola Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1278 Коментари: 0 Гласове:
0



              Ще взема тази клетва и ще я закова сред изгнилите дъски, спиращи дъха ти на прозореца. Прашно стъкло. Замръзнало. Очакващо разрухата като спасение. Оцветено от леда, покрил лютящите рани. Като пипер в неподходящо ястие. Тънки, ледени извивки, рисуващи красотата на потъващата душа. Открадната от мен.

Бавно късаше страниците по които черният въглен беше рисувал вълшебства. Рисунки на премръзнали тела. На забравени души. На романтика, припряна и издъхваща. На страхопочитание. На богохулство. На дрезгав глас, отекващ в мислите. На сън, побъркващ ума ден след ден. Толкова колоритен и жив, толкова омагьосващ, толкова реален. На голи тела, преплетени в екстаз. На тръпчива сладост. Извивката на гръбнака, като лък, готов за саможертва. Блестящи капчици скреж покриваха всичко, освен черните щрихи. Грахоподобна релефност на несъвършенство.

Долепи устни до старите страници и въздъхна. Вдиша аромата на старият пергамент и се опита да замаже тъмнината на въглена.

Доближи лицето си до картона, запазил въодушевлението му от магичната преплетеност на образи, мечти, реалност, магия, сбъднати мечти, пропиляни шансове, модели, позирали злощастно на дебилното му аз. На талант, останал сред праха на страхливата критичност.

Въодушевление от нерви, от желание, от страст, от страх, от неутолима жажда, от студ, от припряност, от влудяваща мъка, изтръгваща бяс и сълзи.

Дереше картона и късаше страниците. Обезумял. Крещеше неистово и се молеше за прошка. Тъмнината на красивите линии го побъркваше. Проклинаше емоционалността си и маниакалната пристрастеност към очите, и гласа. Към кожата и формите. Към всяка извивка, която копнееше да рисува отново и отново. Разлистваше скицника и четеше своята клетва. Изрисувана като карта на пътят, по който вървеше всеки ден. Без посока. Без идея. Без травми. Без препятствия. С лекота. Ден след ден. Преди Коледа.

Имаше нужда да вземе клетвата и с нея да скрепи пътят.






Тагове:   път,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: piccola
Категория: Други
Прочетен: 517660
Постинги: 66
Коментари: 428
Гласове: 10652
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930