Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2009 07:04 - Ще има ли газова криза?
Автор: piccola Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2542 Коментари: 4 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

След краят на зима 2008-2009 дойде и краят на газовата криза. Няма зима. Няма нужда от отопление. Няма нужда от отопление – няма газови дискусии, нито кризи, нито цени. Има лято, море и още нещо. Има и показно сваляне на цени. Защо ли? Защото пада и потреблението. Остава това за промишлени нужди. И надеждите на хората за спазване на дадените обещания и подписаните договори.

Но за зла беда, България попада в географска зона в която отново “идва” зима. Пууу да му се не види и късмет. Как не й писна на тази зима. Като неканена гостенка. Появява се, когато най-малко имаме нужда от нея.

А обещанията за “не поскъпване” на цената на синьото гориво останаха за изминалият зимен сезон. 18 % увеличение на цената, всъщност е приблизително толкова, колкото беше ценообразуването през миналата година. Т.е реално увеличение няма. Има нещо друго.

Прах в очите.

Ще свалим цените тогава, когато не се консумира активно и после ще ги увеличим, когато имаме потребление. Чудесен търговски трик.

Чудесна търговия, но ми се струва, че гиганта Газпром и малкото отроче Булгаргаз го обърнаха на алъш-вериш търговия, тип тараби на пазара. Няма търсене – сваляме цените. Има търсене- веднага ги увеличаваме.

Остават само празни обещания, излъгани надежди и невъзможност за предвиждане и проектиране на семейният бюджет за в бъдеще. И тук не става въпрос за много дългосрочно проектиране, а за периода “от зима на зима”.

А хората, които са си предвидили разходите на база стари обещания? Или всеки да се оправя както може, защото в България всяко решение е предпоследно. На който не му изнася да се мести на село, да сече дърва и да се топли с печка тип “чудо”.

Евала министри. Евала преговарящи.

Кога най-после ще помислите първо за хората си, а после за всичко останало? Кога ще спазите поне едно обещание и ще защитите интересите на гражданите, които ви избират и се надяват точно вие да им помогнете да вдигнат жизненият си стандарт?

 

 

Но пък защо ли? Та българите сме свикнали да живеем с празни обещания и с безсмислени промени. Те Скорпионите са написали “вятъра на промяната” за нас. Само дето сме се хванали здраво за дувара да не ни отдуха. Единственото статично нещо в ежедневието ни. Пу пу. Да не го урочасам и него и да се окаже, че някоя банка, ще го изтръгне, заради невнесени вноски, които са отишли за издължаване на задължения към Булгаргаз.





Тагове:   криза,   обещания,


Гласувай:
5



Спечели и ти от своя блог!
1. chara - Газовите кризи са ни неподвластни -
25.11.2009 15:35
определят се на друго място и на други нива ...
Нашата съдба е - да сме потърпевши ...
цитирай
2. flyco - :)
25.11.2009 19:28
Докато разходите за отопление, битови сметки, храна, дрехи, лекарства са определящи за планирането на семейния бюджет ще има и такива постинги. Те не са ненормални, нито хората, които ги пишат, животът ни е ненормален.
цитирай
3. malinko69 - ...
25.11.2009 20:40
тц...има гъзова криза
цитирай
4. sis - хей, защо....
26.11.2009 01:50
Защо се изживяваш като жертва?
Винаги има други решения!!!!!!!
:):):):)
Не ти трябва печка "чудо" /макар и да прави чудеса с топлото, което дава/ , когато можеш да си направиш прекрасна камина и да си щаслива.
Да се пренасят дърва може и да една подходяща и здравословна тренировка :P :):):)

Благодаря за текста.
....ако една седмица не чета блогове... се усещам че телевизията започва да ме завзема...
ама не се давам
:):):):):)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: piccola
Категория: Други
Прочетен: 517122
Постинги: 66
Коментари: 428
Гласове: 10652
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930