Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2010 16:00 - Най-щастливият период
Автор: piccola Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3560 Коментари: 3 Гласове:
7



Попитаха ме за най-щастливият период от живота ми. И ми дадоха две опции. Единият вариант беше свързан с моментите от миналото ми, а другият с бъдещето.

            И се оказа, че този въпрос наглед елементарен ме затрудни. Замисли ме. Върна ме назад и същевременно превъртя колелото на фортуна с няколко оборота напред. Опитах се да видя всеки един от тях в собствената му светлина. Опитах се да ги разгранича, за да ги огледам по-внимателно. По-детайлно. По-не субективно.

            Щастливо минало или непредвидимо бъдеще.

            Консуматорско наготово в семейство, което не подлага на съмнение нищо и не съди, защото приема индивида такъв, какъвто е или деятелното. Това в което всичко зависи от теб и положените усилия с цената на много саможертви.

            Кога оставаме егоизма зад себе си, за да направим предстоящите моменти също толкова щастливи, а може би и повече от миналите.

            Кога успяваме да подредим приоритетите си правилно. Къде поставяме себе си сред всичките тези задачки и планове.

            И ако имаме възможност да моделираме бъдещото, ще намерим ли достатъчно смелост и енергия да направим всички онези неща, които кръжат като пеперуди във въображението ни, но които трудно превъплъщаваме в реалността. Заради странностите си, заради това как ще ни приемат близките ни, заради шокиращите нюанси за самите нас. Заради страха от сбъдната мечта и липсата на нова такава. Заради невидимите бариери в които се блъскаме всеки ден. Нашите. И онези чуждите. Съобразяването. С всичко и всеки.

            Минало и бъдеще. И най-щастливият период. Завършва ли той ако е в миналото и може ли да бъде продължен в настоящето, макар и по-различно или всичко остава в мечтите и копнежите, в сънищата и вътрешните ни обещания за утрешният ден. Ден, който ще бъде по-добър, по-светъл, по-ползотворен, с повече нежност и обичам те, с повече търпение, с по-малко нервност, с повече откритост , с по-малко заядливо съдене и натякване, с повече приемственост и непредубеденост.

            Още търся отговора за себе си. И мислено се пренасям в две реалности. Отминали и предстоящи. И някъде между тях строя мост, който да ги свърже и да ги осмисли. Да направи прехода по-плавен и разбираем. Защото в крайна сметка всеки приема „за нормално”, това, което му е познато. А бъдещето е все още неизживяно. То предстои...



Тагове:   период,


Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
1. malkiatprintz - Добре е ако можем да хванем хубавите ...
13.03.2010 08:01
Добре е ако можем да хванем хубавите периоди от миналото си, да стъпим върху тях, така да се каже, и да изградим нови хубави периоди в бъдещето си. Но все пак не трябва да забравяме и че живеем днес :)
цитирай
2. usteddd - Това е отговорът:
14.04.2010 22:36
The Age of Innocence
цитирай
3. eleni - а понякога се случват...
01.08.2010 01:24
... в паралелното. Тези, най-щастливите моменти. И като те питат дали са преди или след, можеш да отговориш само, че са "там". Защото времето понякога се изхитрява да се превърне в пространство извън себе си.

Бях позабравила как като те чета... имам усещането, че мислим в един и същ ритъм:))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: piccola
Категория: Други
Прочетен: 516166
Постинги: 66
Коментари: 428
Гласове: 10652
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031