Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03.2011 06:59 - НСО мачкат и стрелят по хората и остават безнаказни
Автор: piccola Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5523 Коментари: 9 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

              Новините. Ех тези новини. Особено гадните. Особено оневиняващите виновните. Тази сутрин се събудих с една от тези, които могат да развалят целият ти ден.  „Обвиняват ударен от кола на НСО, че не е избегнал сблъсъка”.

                Прочитам тази статия на в-к 24 часа, линк има ето тук и хлъцвам. Не стига, че са ударили колата на това семейство, и са наранили детето им, ами на всичкото отгоре се опитват да ги изкарат и ВИНОВНИ. Имали цели 3 секунди да се огледат и да видят миналата на червено кола на НСО и разбира се да спрят, или поне да им дадат предимство, защото .....Защото те са от НСО и возят не кой да е, ами г-н военният министър ген Аню Ангелов.

                За къде точно бърза г-н министърът. Едва ли са важни държавни дела. А дори и да са, заслужават ли те жертви на невинни граждани, които имат същите права. Или поне би трябвало да ги имат по Конституция. Ах тази конституция. Никой не я чете и не я спазва. Поне от управляващите, защото те са недостижими. Те са безпрецедентно и непрекъснато невинни, независимо от обстоятелствата.

                Наглостта им няма граници. А искам само да ви цитирам и припомня следното:

Националната служба за охрана (НСО) е юридическо лице на бюджетна издръжка и представлява специализиран военизиран държавен орган, подчинен на президента на Република България. Тя осигурява охрана, специализиран транспорт и пропускателен режим на граждани, заемащи или заемали определени висши държавни постове, членове на семействата им, чуждестранни гости с особена важност за страната и др. НСО е правоприемник на Управление за безопасност и охрана (УБО) - подразделение на Държавна сигурност.

                Така ли „управляват” безопасност и охрана?

                Ще ви дам не толкова кратка статистика на произшествия, направени от служители на НСО и съответно не наказни за което.

-          През 2007 г. шофьор на НСО удари леко с кола майка с дете в количка, докато пресичали на пешеходна пътека в столичния квартал "Свобода".

-          През 2002 г. зъболекарката Евгения Алексиева и двете деца пострадаха в катастрофа след удар на тяхната "Хонда" с колата на тогавашния шеф на НСО ген. Димитър Владимиров.

-          Пак през 2002 г. шофьор на НСО помля със служебен "Хюндай" две таксита и рани трима души до столичния хотел "Принцес".

-          През 2001 г. шофьор на НСО уби на място жена на изхода на летище София.

В голяма част от останалите държави на червено може да мине единствено и само полицейска кола, пожарна и линейка и то само ако имат съответните включени светлини и звукови сигнали. В противен случай те са задължени да спазват правилника за движение, както всеки нормален друг автомобил/водач. Никой друг няма специални преференции.

Но ето че в нашата страна, всеки, който е „различен” от обикновеният гражданин, т.е заема някакъв държавен пост или разбира се принадлежи към някоя групировка или е толкова „стабилен” бизнесмен от ромски произход с пропуск за Министерски съвет се оказва, че има много повече права. Включително и да минава на червено. Включително и да наранява други хора. Включително и да повлияе на правосъдната система и да се само оправдае, като направи другата страна виновна.

И другата новина, „Служителите на НСО ще се целят по опасни коли и животни”. Повече можете да прочетете тук. Ето накратко : „Служителите на Националната служба за охрана (НСО) могат да стрелят по преминаващи около кортеж на властта коли, ако преценят, че се създава потенциална опасност за охранявания или възниква опасност за живота и здравето на хора.

Да, всеки един от нас им е виновен. И сега приключвам поста с малко извинения, защото са необходими. Извинете, че ви ходя по улиците и ви карам по платната, и спазвам правилата за движение. А забравих да се извиня и за това, че плащам данъци и осигуровки, които да приберете в джобовете си под най-различна форма. И се извинявам за това, че ако случайно съм първа кола на светофар и се окаже, че зад мен е някой г-н, охраняван от НСО, мога да очаквам, че може и да ми обстрелят колата, защото съм им се сторила подозрителна или просто, защото съм пред тях. Ето още един от моментите в които истински съжалявам, че съм българка и че не съм защитена по никакъв начин.

                Дано оневинят Цветомир Богданов и да му спестят тези нелепи и несправедливи обвинения, защото за пореден път правят за посмешище всички ни. И най-вече самите тях. Но са достатъчно нагли, за да не се притесняват от това.

               Дано никой от нас не се окаже „подозрителен” и не попадне в полезрението им, защото ще го убият. Ако го пропуснат, то със сигурност ще бъде нае*ан, в който контекст си изберете.

              Г-да управляващи, спрете да обвинявате невинни хора и започнете да поемата отговорността за деянията си(престъпленията си).  Не само, че не трябва да съдите сем-во Богданови, а трябва официално да им се извините и да признаете вината си спрямо тях. Както и да поемете разноските по медицинските грижи за семейството и най-вече за пострадалото им дете. Същото трябва да направите и с другите хора, станали жертва на безотговорното поведение на служители на НСО (служители на Държавна сигурност).

                Песента е за всички управляващи (бичета, а.к.а борчета), особено за тези, които са забравили, че са от село!






Гласувай:
8



Спечели и ти от своя блог!
1. анонимен - "Уважаеми авторе"
17.03.2011 09:45
Кавичките в заглавието са съзнателно тенденциозни! Авторът, както повечето коментирали темата по различни форуми реагира първосигнално на прочетеното заглавие във вестника/ците. Я! НСО вече може да стреля по улиците! УЖАС! Ами сега!?! Я да им спретна една гневна статийка! Веднага. Ама за по-бързо - копи пейст от няколко вестника на подобни материали и..., ГОТОВО. Вече съм автор на статия с унищожителна критика към всички "мръсници" от НСО. А къде е истината? Тя е там някъде, малко след заглавието, но кой да чете след него?!? А и кой го интересува? Важно е да отключим още една доза агресия. И колкото повече читатели заразим с нея, толкова по-добре.
Но да се върнем за малко към истината. А тя е, че:
- гардовете няма да стрелят БЕЗРАЗБОРНО по коли, хора и животни, както представя нещата авторът, подобно на много други като него. А само в определени случаи. И ако сгрешат, ще си понесат отговорността.
- по подобни правила работят службите в повечето цивилизовани държави, но за да го знае авторът трябваше да си напише домашното преди да започне статията.
- явно авторът и мислещите като него искат да цари хаос по улиците, да няма ясни правила, за да може ВИНАГИ НЯКОЙ ДРУГ ДА Е ВИНОВЕН, А НЕ НИЕ.
И накрая по най-използвания аргумент във всички подобни коментари, а именно ПТП-то между колата на военния министър и семейството което "БИЛО УДАРЕНО ОТ НЕЯ". Детето било пострадало, казва майката тези дни в интервю по телевизията. СЪЖАЛЯВАМ ЗА ДЕТЕТО, ЗАЩОТО ТО ЕДИНСТВЕНО НЯМА НИКАКВА ВИНА В СЛУЧАЯ. Сети ли се обаче някой да попита как се е возило в колата. Било ли е в ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ДЕТСКО СТОЛЧЕ. И ако не е, чия е вината за това? На шофьора от НСО или на родителите му? Кой трябваше да го сложи в ДЕТСКОТО СТОЛЧЕ? Майка му и баща му или шофьора на колата от НСО? Не искам да ставам адвокат на НСО и шофьорите му, но преди да коментирате се запознайте с цялата информация по дадената тема! Така ще бъдете справедливи и адекватни в коментарите.
цитирай
2. chavdar01 - СТРАХ ЛОЗЕ ПАЗИ!!!
17.03.2011 10:43
КУПУВАЙТЕ БРОНЕЖИЛЕТКИ И КАСКИ.ТОВА ЩЕ Е НОВАТА УНИФОРМА ПРИ КАРАНЕ НА КОЛА.ЧЕСТИТО БЪЛГАРИ!!!!
цитирай
3. ady - Анонимен
17.03.2011 11:57
Само да те попитам, така както до сега ли са понасяли отговорност ще си понасят отговорността?
И защо не излезеш с името си ?
цитирай
4. ady - Пикола извинявай
17.03.2011 11:58
не се сдържах.
цитирай
5. анонимен - За името
17.03.2011 14:04
Търсенето на отговорност не е нито моя, нито твоя работа. Ако са виновни има кой да им я потърси. За това си има служби и органи, както и закони. В противен случай влизаме в сферата на самоуправството, а това е доста хлъзгава повърхност и никой не знае къде ще спре, ако стъпи върху нея. Нали знаеш, и от НАЙ има ПО ПО НАЙ! Колкото до името, само за протокола ще уточня, че истината не се нуждае от имена. Съжалявам за клишето, но е факт. А и откъде ще знаеш дали е моето или не?
цитирай
6. piccola - Ади,
17.03.2011 17:51
и аз това се чудех.
Сама виждаш отговора на Анонимен.....:(
цитирай
7. piccola - Анонимен,
17.03.2011 18:38
Благодаря ти за коментара. Нали може на „ти”? Не можеш да ме нагрубиш с кавичките в автора, защото това наистина е Авторско място. Прочети описанието и предназначението на блога и сам ще махнеш кавичките. Прави ми впечатление, че ти Анонимко си по-гневен и от моят пост. Да гневна съм и мисля, че е ясно защо. Разписала съм го доста ясно, освен препратките към вестници и различните цитати.
Виждам и кого защитаваш така страстно, но всеки с приоритетите и амбициите си.
Ще добавя само, че им нямам доверие, защото по никакъв начин представители на НСО не са доказали, че могат да поемат вина, за нещо сторено от тях. Така, че да им се дава толкова много власт и правомощия според мен не е оправдано. Особено пи положение, че примерите за потъпкване на човешките права са толкова много.
Относно бебешкото столче в колата на Богданов...дали го е имало или не е друга тема. И нямам нищо против да бъде санкциониран за което, но да вадиш това като довод е нелепо. Едно е да говорим за неналичие на бебешко столче в колата, съвсем различно е да обвинят чове, че е виновен за това, че колата на НСО е минала на червено и е предизвикала катастрофа.
И нещо последно – колкото повече се запознавам с информация по темата, толкова повече детайли научавам, които не са в полза на другарите, които защитаваш ти.
Поздрави.
цитирай
8. анонимен - До автора
18.03.2011 09:09
Разбира се, че може :) Нямам никакво намерение да те нагрубявам по какъвто и да е начин. Единствено исках да заостря вниманието ти към това, което смятам за пропуск в темата. Чудесно разбирам, че мястото е авторско, но смятам, че това повече задължава към точност и пълнота на информацията. Поне така мисля аз.
Че си гневна е повече от ясно! Причината обаче ми се струва странна. Вижда се, че си интелигентен човек, а правиш изводи единствено от публикации в медиите. Разбира се възможно е да нямаш достъп до други източници, но това би трябвало да те направи единствено по-умерена в изказванията. Поне така бих постъпил аз. Освен това смятам, че колкото и да е предубеден човек по дадена тема, РЕДНО Е ПОНЕ ДА ИЗСЛУША И ДРУГАТА СТРАНА. Дори само за протокола :)
Държа да повтора още въднъж - НЕ ЗАЩИТАВАМ НИКОЙ! ИЗЛАГАМ ФАКТИТЕ, КОИТО СА МИ ИЗВЕСТНИ.
Казваш, че им нямаш доверие (на тези от НСО). Означава ли това, че имаш доверие на всички останали шофьори по улиците. Преди да отговориш не забравяй, че в това число влизат всички джигити с купени книжки, тези, които се смятат за безсмъртни и сядат зад волана пияни и т. н. и т. н.
За бебешкото столче. Вярно, че не то е основното в проблема, но в интервюто със сем. Богданови майката акцентираше главно на проблема с детето и как инцидента му се е отразил. Това имах предвид като споменах столчето. Ако детето беше в него, нямаше да пострада. И вероятно случаят не би добил такава популярност. Разбира се това е само предположение.
По въпроса за вината - минаване на червено, кой, как, защо, имал ли е право или не... Предлагам първо да чуем какво ще кажат експертите и тогава да си съставим мнение чия е вината.
И накрая отново да припомня. Не защитавам никой. Просто опитвам да разглеждам фактите безпристрастно, поне доколкото мога преди да си съставя мнение. Причината: Убедил съм се, че в подобни случаи емоциите пречат да се види пълната картина.
Надявам се ще ме извиниш, ако неволно съм те обидил. Желая ти късмет
цитирай
9. анонимен - допълнение или нещо подобно
18.03.2011 10:55
И още нещо: Току що разглеждах отново снимките от катастрофата. Направи ми впечатление следният факт. Щетите по колата на НСО са отстрани, на вратите, а на джипа по предницата. И като средно интелигентен човек си задавам следния въпрос:
Как трябва да се е движила колата на НСО, за да удари джипа отпред с вратите? По пътя на всяка логика би следвало джипът да е ударил колата. Ама кой съм аз, за да твърдя такова нещо, след като шофьорът на джипа казва, че не е виновен, въпреки че в друго интервю признава, че бил се обърнал назад и гледал в детето. Струва ми се, че фактите са доста противоречиви. Снимките също навеждат мисълта в определена посока. Смятам обаче отново да не бързам с изводите, а да изчакам съда да се произнесе. Все пак там ще се струпат ВСИЧКИ ДОКАЗАТЕЛСТВА И ЕКСПЕРТИЗИ на едно място. Въпреки че в изказванията на някои от интервюираните свидетели ми направиха СИЛНО ВПЕЧАТЛЕНИЕ изрази от рода на - цитирам по памет: Аз не видях, защото ми минаха от ляво, но според мен стана това и това. Чудя се кой съд би приел такова изказване за обективно?!?
Все пак, ако искаш разгледай снимките. Кръстовището го познаваш предполагам. Следователно може да поразсъждаваш върху видяното, след като го наложиш върху кръстовището. Успех
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: piccola
Категория: Други
Прочетен: 516110
Постинги: 66
Коментари: 428
Гласове: 10652
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031